Ekonomi

Sürdürülebilir Gıda Zirvesi 17-18 Ekim’de yapılacak

Türkiye Gıda Sanayii İşverenleri Sendikası (TÜGİS) ve Sürdürülebilirlik Akademisi tarafından düzenlenen ve gıda sektörünün tüm paydaşlarını bir araya getiren 9. Sürdürülebilir Gıda Zirvesi bu yıl 17-18 Ekim tarihleri ​​arasında İstanbul’da gerçekleştirilecek. Tarım ve Orman Bakanlığı ile Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü FAO’nun desteğiyle düzenlenecek zirveye, aralarında devlet ileri gelenleri, sektör liderleri, marka temsilcilerinin de bulunduğu dünyadan ve Türkiye’den tanınmış isimler katıldı. , üniversiteler ve sivil toplum kuruluşları bir araya gelecek. Tepe bu yıl “Su Hayattır, Su Gıdadır – Kimse Geride Kalmasın” temasıyla düzenlenecek.

TÜGİS ve Sürdürülebilirlik Akademisi iş birliğiyle düzenlenen Sürdürülebilir Gıda Zirvesi, 9. yılında sektörün tüm paydaşlarını bir araya getirerek gıdanın geleceğini ele almaya devam ediyor. Bu yıl “Su Hayattır, Su Gıdadır – Kimse Geride Kalmadı” temasıyla gerçekleştirilecek zirve, Tarım ve Orman Bakanlığı ile FAO’nun desteğiyle 17-18 Ekim 2023 tarihlerinde gerçekleştirilecek. Zirvede bir kez daha beslenme bölümünün tüm paydaşları iklim değişikliğinden gıda ekonomisine kadar gündemin önemli konuları hakkında fikir alışverişinde bulunacak.

Gıda endüstrisi ve tedarikçilerinin temsilcileri, start-up’lar ve HORECA profesyonelleri de dahil olmak üzere tüm gıda dönüşümü liderleri, geleceğin gıdasını olumlu yönde değiştirmek için bir araya gelecek. Ayrıca zirvede kamu, bilim ve sivil toplum alanlarının yanı sıra iş dünyasından ulusal ve uluslararası uzmanlar da yer alacak. Şubenin önde gelen firmalarının sponsorluğuyla güçlenen zirve, bu yıl ilk günü fiziki olarak, ikinci günü ise online olarak gerçekleştirilecek. Dileyen katılımcılar fiziki etkinliğe bilet alarak katılabilecekleri gibi etkinlik iki gün boyunca online olarak da takip edilebilecek.

TÜM GIDA PAYDAŞLARINI BİRARAYA GETİRİYORUZ

Etkinliğin ev sahiplerinden Türkiye Gıda Sanayii İşverenleri Sendikası Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Sidar, dokuzuncusu düzenlenecek zirveyle ilgili şunları söyledi; “Gıda, insan yaşamının devamını sağlayan en temel ihtiyaçtır. Pandemi, doğal afet ve kriz dönemlerinde gıdanın üretiminden tedarikine kadar sürdürülebilirliğinin önemini bir kez daha görüyoruz. Bu noktada her zaman vurguluyoruz.” bütün paydaşların bütünsel bir bakış açısıyla bir araya gelmesi gerektiğini ifade etti.TÜGİS olarak öncülük ettiğimiz gıda sektörünün paydaşları, “Sürdürülebilir Gıda Zirvesi’ni 9’uncu kez düzenlemenin gururunu yaşıyoruz” dedi.

REKLAM YAYINI

haber-hazro.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu